*فراگیری قرآن
امام علی علیه السلام می فرماید:قرآن را فرا بگیریدکه برترین کلام است ودر آن بیندیشیدکه بهار قلب هاست .قرآن محوراساسی دین وکتاب قانون الهی است وبر هر مسلمانی لازم است که در راه فراگیری آن بکوشد.
در این باره امام صادق فرموند:شایسته است که مومن از دنیا نرود مگر آن که قرآن را فرا گرفته ویا در حال فراگیری آن با شد.علاوه بر فراگیری قرآن وظیفه تعلیم آن به دیگران نیز بر گردن ماست چنان که پیامبر صلی الله علیه وآله می فرماید:بهترین شما کسی است که قران را فرا بگیردوبه دیگران بیاموزد.
*تلاوت قرآن
برترین عبادات قرائت صحیح قرآن است.بعد از فراگیری قرآن نوبت به قرائت آن می رسد زیرافراگیری مقدمه ای است برای عمل نیکوی قرائت و نیز تلاوت قرآن در همه حال.
البته محدود کردن قرائت قرآن به مجالس ختم و استخاره ویا ترک تلاوت به جهتسبک شمردن آن عملی است که مورد غضب خداوندواقع می شود چنان که حضرت رسول صلی الله علیه وآله فرمودند:«علیک بتلاوه القرآن علی کل حال»
*استماع قرآن
خداوند در قرآن مجید می فرماید«واذاقری القرآن فاستمعواله وانصتوا لعلکم ترحمون»هرگاه که قرآن خوانده می شودبه آن از دل وجان گوش فرا دهیدوسکوتی همراه با تدبر بیشه کنیدباشد که موردرحمت قرآن قرار بگیرید.
استماع قرآن در کنارقرائت آن ارزش والائئ دارد .از آن جا که استماع در لغت به معنی گوش دادن با دقت وتدبر است،قاری ویا مستمع هرکدام موفق به تدبر در آن شوند،به هدف آن یعنی همان درک حقیقت نزدیک تر می شوند.
*حفظ کردن آیات قرآن
رسول گرامی اسلام می فرماید:خداوند قلبی را که قران را در خود جای داده عذاب نمی کند.حفظ کردن قرآنوآیاتنورانی آن فکر وذهن وچشم دل بشررا روشن می سازدوذکر ویاد الهی را در دلهادوام می بخشد ونیزبه انسان توفیق رشد وآشنایی با حقایق ومعارف آسمانی آن عطا می کندچراکه آیات قرآن با آن روح وسیعش در ذهن افرادجاری می شود وتوفیق عمل به آن را نیزبرای افرادبیشتر فراهم می سازد.
امام صادق می فرماید:حفظ قرآن ئعمل کننده به آن با سفیران طریق الهی همراه خواهد بود.در روایت دیگری می فرماید:اجر آن کسی که قرآن را با مشقت وتحمل سختی حفظ می کند،دو اجر در پیش داردیکی اجر نفس کار است ودیگری اجر توفیق عمل .
صفحات: 1· 2
آخرین نظرات