مکتوب کردن زندگی ونوع تفکر اندیشمندان ،از دیرباز،بانگارش تذکره ها بر متون ادبی جایگاه خاصی داشته است .
پرداختن به این مقوله در ادبیات وفرهنگ غرب ،از گسترش بیشتری برخورداراست وشاید به همین دلیل است که نوشتن تاریخ ادبیات وهنر مدون در آن دیار را آسان می سازد.
بی شک با توجهی که اسلام به تاریخ وسیره ائمه داشت ،زندگی نامه وشرح حال نویسی بزرگان علم وادب وحتی حرفه ها ومشاغل در میان مسلمانان در قالب های متنوع رونق بسزایی یافت.دراین راه دانش هایی مانند«رجال»،«تراجم واحوال»و«تذکره نویسی»با تفاوت هایی از همدیگر،پدیدآمدنداما در قرون اخیر به تدریج از آن توجه نخستین به این امور کاسته شده است.
ارزش این گونه کتاب ها،پس از سال ها مکشوف شده است .وجودآن ها نقطه های درخشانی است که از میان تاریکی های گذشت زمان ،مارا به دنیای تازه ای در معرفت انسان رهنمون می شود.همچنین وجود تاریکی وباورهای اجتماعی وشیوه های خاص تفکر صاحبان اندیشه رابر ما معلوم می سازد.
در مورد هنرمندان وآثار هنری گذشتگان در ایران ،متاسفانه به دلایل عدیده ،از جمله فروتنی بیش از حدهنرمندان ،محققان را با دشواری های بسیار مواجه می سازد تا جایی که ما ناچاریم تاریخ وهنر خود را از بیان سفرنامه ها ویاداشت ها وخاطرات بیگانگان بخوانیم.
از آنجایی که ضرر را از هرجابگیریم منفعت است سرکار خانم فاطمه ابراهیمی وفربیا فرشادمهر به نگارش کتابی در مورد شخصیت پدر شعر انقلاب همت گماشتند.کتاب از سبزوار تا سرزمین رویا به شرح وتفسیر زندگی وآثر استاد مرحوم سبزواری پرداخته است .
مشاهده شده در کتاب از سبزوار تا سرزمین رویا اثر خانمها فاطمه ابراهیمی وفریبا فرشادمهرص 7-8
آخرین نظرات