شایدنخستین چیزی که در موضوع دینداری به ذهن برسد،انجام دادن تکالیف دینی (نماز وروزه)،شرکت در مراسم مذهبی (دعاهاوعزاداری ها)وداشتن ظاهری دیندار(حجاب وظاهرایمانی)بتشد.برخی افراد ،با این ملاک ها دست به انتخاب می زنندوبه ناگاه با خلاف آنچه تصورمی کرده اند،روبه رو می شوند.در واقع،هیچ یک از این مواردرا نمی توان نماد دینداری واقعی دانست .این مواردظاهری ورفتاری ،گاه واقعیت را به صورت کامل بیان نمی کنند.
برای تشخیص دینداری،از چندنشانه مهم می توان استفاده کرد.یکی از آنها (صداقت وامانتداری)است .امام صادق علیه السلام در این باره می فرماید:
فریب نمازها وروزهایشان را نخورید،زیرا ممکن است که مرد،چنان به نماز وروزه عادت کرده باشدکه اگر آن را ترک کند،وحشت اورا فرا گیرد،اما آنها را در راستگویی وامانتداری شان بیازمایید.
پیامبر خدا صلی الله وعلیه وآله می فرماید:
به زیادی نمازشان وروزه شان وحجشان ونیکوکاری شان وزمزمه یشان در شب ننگرید،بلکه به راستگویی وامانتداری شان بنگرید.
از متون به دست می آیدکه برای پی بردن به دین وایمان افرادنباید به ظاهر ورفتار آنها بسنده کرد.مهم صداقت وامانتداری است .پیامبر خدا صلی الله وعلیه در روایتی (امانت)را در کنار دین مطرح کرده است:
هرگاه کسی برای خواستگاری نزد شما آمدودینداری وامانتداری اورا پسندیدید،به او زن دهید،زیرا اگر چنین نکنید،در روی زمین ،تبهکاری وفساد بسیار ،پدیدخواهد آمد.
همچنین از طریق خانواده فرد می توان دینداری را تشخیص داد.پیامبر خدا صلی الله علیه وآله در این بارهخ می فرماید:
ای مردم !از گیاه روییده در خرابه بپرهیزید.گفته شد:ای پیامبر خدا!گیاه روییده در خرابه چیست ؟فرمود:زن زیبایی که در خانواده ای بد رشد کرده است.
به طور مشخص تر می توان از طریق برادران وخواهران زن ،به یک نتیجه کلی رسید.این امر،بخصوص درباره زن وبعد تربیت فرزند،بسیاراهمیت دارد .پیامبر خدا صلی الله وعلیه وآله می فرماید:
برای نطفه های خود گزینش کنید؛زیرا زنان ،بچه هایی همانندبرادران وخواهران خود به دنیا می آورند.
مشاهداه شده در کتاب رضایت زناشویی اثر استاد عباس پسندیده ص 88-89
آخرین نظرات