1- توانایی برقراری روابط اجتماعی نیزمانند بسیاری ازرفتارهای دیگربه اموزش نیاز داردتمرین برخوردهای اجتماعی درخانه وبه خصوص درقالب به کودکان کمک خواهد کرد تاقواعد لازم رابیاموزد حتی با قصه گفتن نیزمیتوان به نوعی مهارتهای برقراری ارتباط با کودک راتمرین کرد سپس هرگونه پیشرفت دررفتارهای اورامتوجه قرارداد.
2-هیچگاه کودک رابه علت خجالتی بودن مسخره نکنید ارایه پاداش مسلما روش مناسب تری خواهد بود درواقع شرمنده ساختن کودک یاشرمنده کردن اوتنها احساس بی کفایتی رادراوافزایش می دهد درمقابل تشویق کرن منجرمیشود تا کودک بهتردریابد که کدام رفتارمناسب تراست .
3 -به نظرات اودرتصمیم گیریها توجه کنیدهرچند که کودک کم سن وسال باشداما تلاش کنید تابه نحوی به اوفرصت اظهارنظربدهید به خصوص درباره امورمربوط به خودش مانندانتخاب رنگ لباس یااسباب بازی .
4- ثبت نام درکلاسهای ورزشی نیز میتواند محیطی جدیدهمراه داشته باشد و به از بین رفتن خجالت او کمک کند.
5-قبل از ورود به موقعیت های جدید شرایط را برایش توصیف و حتی وضعیت های فرضی را با او تمرین کنید تا به صورت ناگهانی با آنها رو به رو نشود.
6-موفقیت ها وشکست های فرزندتان را با دیگران مقایسه نکنید.بلکه به پیشرفت او در قیاس با رفتارهای قبلی خودش اهمیت دهید و برای هر رفتارجزئی به نحوی ابراز شادمانی و او را تشویق کنید.از رفتارهای به شدت حمایتی که خجالتی بودن را در او تثبیت می کند بکاهید، اما این کار را طی مدت زمانی طولانی و به آهستگی انجام دهید و اگر در یک موقعیت اجتماعی تقاضایی دارد از او بخواهید که خودش این کار را انجام دهد.
7-با این حال والدین باید برای ایجاد یک رفتار جدید در کودک شان شکیبا باشند و بهتر آن است که در صورت تداوم مشکلات از راهنمایی های یک روان شناس در حوزه مشکلات کودک بهره ببرند.
مشاهده شده در ماهنامه تخصصی کودک شماره:115،آذر 94،ص.51
آخرین نظرات